minisemester i huvudstaden

I tisdags morse flög Maria och jag upp till Stockholm för att bland annat besöka den Amerikanska Ambassaden och jag har haft två toppendagar tillsammans med min fina vän och blivande roommate. Eftersom att vi kom upp så pass tidigt i tisdags hade vi hela dagen på oss att gå på stan och kika runt i huvudstaden. Vi kikade i affärer, åt på tacobar och såg Taken 2 på bio och hade det allmänt lugnt och mysigt.
 
Onsdagen däremot var det motsatta. Snöstorm klass 2 varning i Stockholm och det var kaos med stort K. Busstrafiken stod näst intill helt still, taxi gick inte att få tag på pga telefonköer och vi var nära på att inte ens kunna ta oss ut till Ambassaden. Vi stressade iväg mot busshållsplatsen då vi tappat hopp om taxi och höll tummar och tår för att den enda bussen som hade kunnat ta oss till Ambassaden skulle gå. Maria gör dock en hjälteinsats och haffar en taxi mitt i gatan och lyckligtvis hade vi turen med oss och den var ledig! Väl där får vi stå ute i snörstormen i hela 1,5h och jag kan säga att det var de längsta 1,5 timmarna jag någonsin varit med om, och aldrig har jag frusit så mycket i hela mitt liv. Man var bokstavligen som en isbit och hade svårt att röra sig. Inget väntrum fanns och jag kan inte direkt påstå att vi var klädda för vädret.
Väl inne flöt det på bra, (hur det gick till kan ni läsa i inlägget här) och när båda var klara tog vi en buss till Centralen.
 
Dagen spenderade vi sedan på stan. Lite shopping, en lunch på Jensens Bøfhus med Jennie och lite annat fördröjde vi tiden med innan vi runt 19-tiden tog oss ut mot Arlanda. Lyckligtvis var inte vårt plan inställt utan bara försenat. Väl hemma somnade jag så fort jag la huvudet på kudden..

kommentarer

kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

trackback
RSS 2.0